TEST SCEDULE

TEST SCEDULE

door superadmin

Laatst geüpdatet

Voormalig Formule 1-coureur Mika Salo geeft zijn kijk op het kampioenschapsgevecht tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Volgens de Fin zit het verschil vooral in het zelfvertrouwen, waarmee de regerend wereldkampioen van Red Bull Racing ten strijde trekt.

‘Verstappen is zo dominant dat hij met Leclerc speelt’

Geval van open deur wel, al biedt de mening van een voormalige coureur ook bepaalde inzichten. In gesprek met racingnews365, vertelt Salo dat de allergrootste factor in het gevecht de mate van zelfvertrouwen is: “Max heeft veel meer zelfvertrouwen.”

Omdat Verstappen al een wereldtitel heeft en constant races blijft winnen is dat verreweg het sterkste punt, aldus Salo. Sterker nog: het psychologische voordeel op Leclerc is zelfs zo groot, dat Verstappen ‘kan spelen met Leclerc’ luidt de beredenering van de voormalig Formule 1-coureur.

Terwijl Verstappen mentaal aansterkt, kampt Leclerc juist met negatieve momentum: “Leclerc is minder zeker van zijn zaak. Dat gebrek aan vertrouwen is ontstaan omdat er zo vaak dingen fout gingen. Hij voelt minder de steun van zijn team. Voor hem is het alsof het wachten is op de volgende fout - kijken wat er dadelijk fout gaat.”

Verstappen en Red Bull een geoliede machine, Ferrari en Leclerc schuchter en passief

Dat schept een behoorlijk contrast volgens Salo - evengoed vanwege het vertrouwen dat Verstappen uit zijn team kan putten. Waar Red Bull Racing namelijk profiteert van risico’s nemen en het strategische initiatief, brandt Ferrari stelselmatig de vingers bij pogingen om buiten de lijntjes te kleuren als het ware.

Dat Verstappen uitmuntend is in dit Formule 1-seizoen bewijst ook de achterstand van zijn teamgenoot Sergio Perez. De Fin concludeert dat Max de auto én de tactische keuzes veel beter onder controle heeft nu.

Question to test

Question2

RRRRR

tttttttttt

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk